Leírás és Paraméterek
A cigány konyha a legegyszerűbb bodagtól a nagyon összetett csülkös pacalig vagy májas tésztáig sok pompás fogást ölel fel. Tobzódás és takarékosság, bőségtál és sárban sült kárász, különleges köretek, különleges párosítások. Gáspár Bea új könyvében mindezt megtalálhatjuk.
A színes történeti bevezetőből magyarázatot kapunk rá, hogy a romák miért dicsőítik a gömbölyűséget, miért olyan fontos számukra a zene, a ritmus, a tánc, a különleges szélsőségek. A kötet receptjei egyszerre lesznek szokatlanok és mégis ismerősek. És valóban, az ételleírások indítása bármelyik közép-európai szakácskönyvben ott állhatnának, azután hazai irányba kanyarodnak, hogy végül valamilyen csavarral egyedi, csak a romákra jellemző befejezést nyerjenek.
Ahogy azt Beától már megszokhattuk, a receptleírások jól követhetőek, és ha elkészítőjük nem takarékoskodik a változatos alapanyagokkal - és főként a fűszerekkel -, akkor káprázatos sikerre számíthat. A könyvben remek fogásokat találunk minden alkalomra, ezért ajánlható a kísérletező kedvű háziasszonyoknak és háziuraknak, sőt azoknak is, akik akár fakanál nélkül szeretnének bepillantani a romák izgalmas, lendületes világába.
író | Gáspár Bea |
Kiadó | BOOOK KIADÓ KFT |
Kiadási év | 2025 |
EAN | 9786156488435 |
Kötés | cérnafűzött, keménytáblás |
ISBN | 9786156488435 |
Oldal | 144 |
Súly | 0.70 kg |
Várható szállítási idő | 2 nap |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!