Leírás és Paraméterek
A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, sült császármadár, mandulás pávasült, fánk gyümölcsös lével, fügetorta, birslekvár ez is a magyar konyha része volt egykor. Négyszáz éve a paprika helyett zöld fűszereket használtak, gyümölcsös mártással kínálták a húsokat, kóstolták a hattyút, sót a teknősbékából is ételt készítettek. A böjti napokat sokféle hallal, zöldséges ételekkel, aszalt gyümölcsökkel vészelték át. A Fejedelmi lakomákat olvasva ízelítőt kapunk a magyar konyha múltjából, és ha kedvünk tartja, akkor a régi receptek alapján ki is próbálhatjuk, hogy mit ettek elődeink.
író | Bogos Zsuzsanna |
Kiadó | Alinea Kiadó |
Kiadási év | 2012 |
EAN | 9789639659964 |
Kötés | papír / puha kötés |
ISBN | 9789639659964 |
Oldal | 228 |
Súly | 0.26 kg |
Várható szállítási idő | 14 nap |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!