Menü
Ár:
11.000 Ft
10.450 Ft
Kedvezmény: 5%

Kakastaréj

Ár:
11.000 Ft
10.450 Ft
Kedvezmény: 5%
Cikkszám: 344935
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. november 25.

Leírás és Paraméterek

(Második javított és bővített kiadás) Az író és a történész-levéltáros közös könyve alapmű. Sok legenda született már a magyar gasztronómiatörténetet zivataros évszázadaiból - félreértelmezésekkel, olykor fércművekkel és kalózkiadványokkal. "Bosszantó a magyar gasztrótörténetet fojtogató sok-sok legenda és dajkamese, miközben konyhánk valós története fehér foltok sorozata. Még a hungarikumokat is rosszul ismerjük" - summázza a helyzetet Fehér Béla. - A Kakastaréjban úttörő munkák olvashatók: a kulináris mesterművek mellett a szakácskönyvkiadás kezdeteiről, az idegen nyelvű étlapokról, méltatlanul elfeledett szerzőkről és konyhaművészekről. A vendéglátás hullámzó színvonaláról: csúcsokról és mélypontokról. Milyen a valódi Jókaibableves? Hogyan született a "székelygulyás"? Mi a különbség a flekken és a lacipecsenye közt? Vetrece, bosporus, Kossuth-kifli? - és Gundel, Görög Rezső, Bálóné és Onozóné. Dobos C. Józseffel, a dobostorta atyjával több forrásértékű írás foglalkozik. - A Kakastaréj tévedéseket korrigál, homályos pontokat derít fel, és rávilágít a rejtett(ebb) összefüggésekre - ismeretlen receptekkel és nehezen hozzáférhető gyűjtemények képanyagával kiegészítve. (Ambrus Lajos)
író Gálffy Zsuzsanna;Fehér Béla
Kiadó Kortárs Kiadó
Kiadási év 2023
EAN 9789634351290
Kötés keménytábla, védőborító
ISBN 9789634351290
Oldal 328
Súly 1.35 kg
Várható szállítási idő 2 nap

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek