Leírás és Paraméterek
A Bakonybélszín című könyv a Szent Mauríciusz Monostor és az Ab Ovo Kiadó közös kiadásában jelent meg.
Miközben Európában a közelmúltban is sorra jelentek meg olyan szakácskönyvek, amelyek egy vagy több francia, olasz, német szerzetesrend receptjeivel, étkezési szokásaival ismertetik meg az olvasót, magyarul ilyen még nemigen született. Illetve egy mégis: az 1680-1690-es évek fordulóján a csíksomlyói ferenceseké, de azt Misztótfalusi Kis Miklós a nyomtatott kiadásban már nem a "becsülletes egyházi rendek", hanem a "becsülletes közrendek" figyelmébe ajánlotta, így ért meg a 19. század elejéig tizennyolc kiadást - verhetetlenül népszerűnek bizonyult.
Reméljük, ez a kis könyv és készülő folytatása is az lesz. Hiszen a nyugati kereszténység legrégebbi szerzetesrendje, a bencések kis híján 1500 éves hagyományokra támaszkodva élik az életüket, imádkoznak, dolgoznak - és főznek. Volt idő kitalálni, hogyan kell.
De nem, kedves olvasó, ne keress itt középkori ínyencségeket. Azoknak az ételeknek a receptjeit kapod kézbe, amelyeket a monostorban ma főz Borika és János testvér. Ha jeles alkalmakon tálalják is őket, olyan egyszerűek, hogy bárki nyugodtan próbálkozhat az elkészítésükkel. Az ünnepek fényét itt nem a drága hozzávalók, hanem az ételre adott áldás, Isten adományainak hálás megbecsülése és a belőlük közösségben részesülők egymás iránti szeretete adja.
Legyen része ebből mindenkinek.
Saly Noémi
A könyv megjelenését az NKA támogatta.
író | Nagy Ferenc Károlyné;Toókos János |
Kiadó | Szent Mauríciusz Monostor - Ab Ovo |
Kiadási év | 2022 |
EAN | 9786155640605 |
Kötés | füles, kartonált |
ISBN | 9786155640605 |
Oldal | 190 |
Súly | 0.40 kg |
Várható szállítási idő | 2 nap |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!